9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-bZ-Compact-SUV-Concept-zijaanzicht.jpg

Blik in de toekomst: bZ Compact SUV Concept

Conceptcar geeft vooruitblik op compacte SUV

Op de Los Angeles Auto Show heeft Toyota het doek getrokken van de bZ Compact SUV. De auto werpt een blik in de toekomst en geeft een idee van wat we kunnen verwachten van de aanstaande bZ modelreeks.

Toyota-exterieur-bZ-Compact-SUV-Concept-bovenaanzicht-achterkant.jpg
Volledig elektrisch

Net als de Toyota bZ4X beschikt ook de bZ Compact SUV Concept over een batterij-elektrische aandrijflijn. Bij het ontwerp is gebruik van duurzame materialen, zowel voor het in-als exterieur. Rijplezier speelt ook bij deze Toyota een belangrijke rol, met wielen op de hoeken en een laag zwaartepunt voor dynamische prestaties. Toonaangevende technologie en een stijlvolle uitstraling komen in de Toyota bZ Compact SUV Concept perfect samen.

Lage luchtweerstand

Ook bij een volledig elektrische aandrijving speelt een laag verbruik een grote rol. Daarom is de Toyota bZ Compact SUV Concept aerodynamisch van vorm, zodat hij moeiteloos door de lucht snijdt. Het zorgt ook meteen voor een futuristische uitstraling. Doordat de wielen op de hoeken zijn geplaatst heeft hij tegelijkertijd iets agressiefs, zelfs als hij stilstaat lijkt hij te bewegen.

Toyota-exterieur-bZ-Compact-SUV-Concept-achteraanzicht.jpg
Toyota-interieur-bZ-Compact-SUV-Concept-stoelen-dashboard.jpg
Milieuvriendelijk interieur

De vormgeving van het interieur sluit naadloos aan op het opvallende exterieur. We noemden al even het gebruik van duurzame materialen. Een voorbeeld daarvan is de stoelbekleding, die is gemaakt van plantaardige en gerecyclede materialen. Het gebruik van duurzame materialen betekent ook zeker niet een mindere kwaliteit, de afwerking is van hetzelfde hoogwaardige niveaus als bij andere Toyota modellen. Er is zelfs een persoonlijk assistent, die met geluiden en visuele signalen reageert op verzoeken en opdrachten van de inzittenden.

Nog even wachten…

We hebben nog lang niet alles verteld over de Toyota bZ Compact SUV Concept. Nieuwsgierig geworden naar meer? Nog even geduld, in december maken we meer details bekend …

Toyota-exterieur-bZ-Compact-SUV-Concept-bovenaanzicht.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief