9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-James-May-nieuwe-Mirai-hero.jpg

James May koopt nieuwe Toyota Mirai

“Het is magic power”, aldus May

James May – voormalig TopGear-presentator en tegenwoordig te zien op het populaire YouTube-kanaal Drivetribe – heeft een nieuwe auto gekocht. En niet zomaar eentje. ‘Captain Slow’ is de eigenaar van een nieuwe Toyota Mirai in de kleur Precious Black. Hij is er helemaal weg van!

Toyota met brandstofcel

James May heeft een voorliefde voor auto’s met een ecologisch randje. Hij rijdt al langere tijd elektrisch en had bijvoorbeeld al een Toyota Mirai van de eerste generatie in zijn garage staan. Die heeft hij onlangs verkocht. Hij deed hem met pijn in het hart weg. Maar niet getreurd, want er staat opnieuw een Toyota met brandstofcel in zijn garage: een Mirai van de nieuwe generatie.

Magic power

May kocht hem zonder dat hij erin gereden had. Hij had er niet eens in gezeten. Sterker nog: afgezien van wat foto’s op internet had hij de nieuwe Toyota Mirai niet eens in het echt gezien. Een gewaagde stap, of toch niet? Voor May niet. Hij is erg te spreken over waterstoftechnologie. “Het is magic power, de nieuwe Toyota Mirai voelt aan als ‘moving on’”, zegt hij.

Bad-ass!

May: “De Mirai is op alle punten verbeterd, hij heeft grotere tanks, meer vermogen, een betere, kleinere brandstofcel, een grotere range, meer uitrusting en fantastische wielen. De nieuwe Mirai is simpelweg episch! Hij is bad-ass!” May valt nog iets op: de auto is superstil! “Ik hoor alleen de regen en een beetje de banden. Hij rijdt heerlijk. Het is simpelweg een goede auto voor een goede prijs. Ik ben er weg van. Alleen tanken blijft voor nu nog een dingetje, dus overheid, als je luistert, schiet eens op!”

Waterstof tanken in Nederland

In Nederland neemt de infrastructuur van waterstoftankstations gestaag toe. Je kunt op dit moment waterstof tanken in Helmond, Delfzijl, Rhoon, Arnhem en Den Haag. Er liggen plannen klaar voor waterstoftankstations in Amsterdam, Breda, Pesse, Rotterdam Airport, Schiphol en Utrecht.

Meer info over de Mirai Meer over waterstof Inschrijven Toyota nieuwsbrief