9,1
3.761 beoordelingen
1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_11

BKR-registratie

Verplicht bij een (auto)financiering

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt leningen en kredietovereenkomsten bij die u aangaat. Banken en kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om dit door te geven aan het BKR. Gaat u een lening aan om uw auto te financieren via het Toyota Betaalplan, dan krijgt u een BKR-registratie.

Soorten BKR-registraties

Er zijn twee soorten registraties bij het BKR: positieve registraties en negatieve registraties. 
Een negatieve BKR-registratie kan een belemmering vormen als u een lening wilt afsluiten. Deze kan het gevolg zijn van een (eerdere) betalingsachterstand. Betalingsachterstanden blijven tot 5 jaar zichtbaar bij het BKR, ook als u de betaling inmiddels heeft voldaan. Bij een positieve registratie heeft u één of meerdere leningen lopen en betaalt u de kosten van de lening op tijd. Een positieve BKR-registratie levert meestal geen problemen op bij het aangaan van een nieuwe lening.

1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_05

Populaire modellen

Corolla Hatchback

Ontdek de Corolla Hatchback

1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_8
Controle BKR-registratie

Bij het afsluiten van een financiering voor uw auto bij Toyota Financial Services, zijn we wettelijk verplicht om vooraf te controleren of u geregistreerd staat bij het BKR. Zo beoordelen we of het verantwoord is dat u een lening aangaat. Ook als u een Private Leaseovereenkomst wilt aangaan, wordt u getoetst bij het BKR. Na goedkeuring en ondertekening van de overeenkomst wordt het leasebedrag geregistreerd. Kijk voor meer informatie over een BKR-registratie op de website van het BKR.