9,2
3.839 beoordelingen

Inruilauto

Waar moet u aan denken bij het inleveren van uw inruilauto

Als u een auto inruilt vragen wij u aandachtig de onderstaande informatie te lezen. De volgende zaken zijn belangrijk om compleet aan te leveren:

  • Kentekencard en tenaamstellingscode

  • Geen codes op het tenaamstellingsverslag

  • Codes of kentekencard kwijt

  • Onderhoudsboekje en instructieboekje

  • Reserve sleutel

Kentekencard en tenaamstellingscode

Om uw auto te kunnen vrijwaren hebben we een aantal documenten van u nodig. U heeft na het tenaamstellen van uw inruil-auto een tenaamstellingsverslag gekregen van het autobedrijf of van het kentekenloket. Afhankelijk van wie het u heeft ontvangen ziet het er alsvolgt uit: Op dit document staat een 4-cijferige code, dit is het eerste deel van de 9-cijferige tenaamstellingscode.

tenaamstellingsverslag-rdw.png
Tenaamstellingscode-deel1-bonnetje-460x1024.jpg

Na de tenaamstelling heeft u per post een groene kentekencard ontvangen van het RDW. Deze card hebben we nodig. Op de brief waar de pas op was bevestigd staat het tweede deel van de tenaamstellingscode. Dit is een code van 5 cijfers. In totaal heeft u nu een code van 9 cijfers en een groene kentekecard. Wij kunnen de auto nu vrijwaren. De brief van het RDW zag er zo uit:

voorbeeld-tenaamstellingscode-deel2.jpg

Geen codes op het tenaamstellingsverslag

Heeft u uw inruilauto gefinancierd (of een deel ervan) dan heeft u GEEN tenaamstellingscode ontvangen. Deze code is als onderpand naar de financieringsmaatschappij gestuurd. Na het inlossen van het openstaande saldo kunt u de codes opvragen bij uw financieringsmaatschappij. Ook als het al een tijd geleden is dat u de financiering heeft afgelost kan het soms zijn dat de code nog steeds in het bezit is van de maatschappij. Wij raden u aan contact met hun op te nemen.

Codes of kentekencard kwijt

Het kan natuurlijk voorkomen dat u de codes niet meer kunt vinden of dat u uw kentekencard kwijt bent. Geen probleem. U kunt dan via de onderstaande link rechtstreeks bij de RDW de code en/of de kentekencard opnieuw aanvragen. Ze sturen deze dan naar uw adres. Doe dit een paar dagen voorafgaand aan de aflevering zodat de auto kan gevrijwaard worden tijdens de aflevering.

Vraag hier een nieuwe code of card aan bij de RDW

Onderhoudsboekje en instructieboekje

Om de volgende eigenaar ook weer te voorzien van de juiste informatie willen we u vragen het originele instructieboekje en het onderhoudsboekje in het dashbordkastje te leggen. U mag met een markeerstift uw persoonlijke gegevens verwijderen.

Reserve sleutel

Vergeet niet om de reservesleutel(s) en handzenders van de auto mee te nemen tijdens de aflevering. Mocht u niet meer in het bezit zijn van een reserve sleutel dan vragen wij u om een nieuwe te bestellen. Eventueel kunnen wij dat ook voor u doen. Als wij de sleutel voor u bestellen brengen wij de kosten van deze sleutel wij wel bij u in rekening.