9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Opvolger_van_Toyota_Aygo_heet_Aygo_X_hero-1140-380.jpg

Opvolger Aygo heet Aygo X

Toyota blijft A-segment trouw met crossover

Steeds meer merken nemen afscheid van het A-segment, maar daarvoor vindt Toyota deze klasse veel te belangrijk. Er is namelijk nog steeds een grote groep mensen die graag in een heel compacte en zuinige auto wil rijden. Binnenkort komt Toyota dus gewoon met een opvolger voor de Aygo. Een opvolger waaraan eigenlijk alles volledig nieuw is.

Aygo wordt Aygo X

Om te beginnen de naam. De opvolger van de Aygo luistert naar de naam Aygo X. Daarbij spreek je de ‘X’ uit als ‘cross’. Dat brengt ons direct bij de volgende verandering: de opvolger van de Aygo is een zeer compacte crossover, een zelfverzekerd model dat uniek is voor het A-segment!

Opvolger_van_Toyota_Aygo_heet_Aygo_X.jpg
In Europa ontwikkeld

Bij de ontwikkeling van de Aygo X heeft Toyota goed gekeken naar de wensen en behoeften van de Europese klant, voor nu en in de nabije toekomst. Die ontwikkeling is op zichzelf ook noemenswaardig: de vorige generaties waren nog een samenwerking met Citroën en Peugeot, maar de Aygo X is volledig in eigen huis bij Toyota ontworpen en ontwikkeld. De ontwikkeling vond bovendien volledig plaats in Europa, net als straks de productie van de Aygo X. De nieuwe Aygo X staat op het succesvolle GA-B-platform dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe Yaris en Yaris Cross.

Rijplezier

‘No more boring cars’, beloofde Toyota. Dat is voor de nieuwe Aygo X niet anders, want ook bij dit model staat rijplezier voorop. Het nieuwe GA-B-platform heeft een hoge stijfheid en een laag zwaartepunt, wat weer zorgt voor extra rijplezier. De genoemde Yaris en Yaris Cross hebben dat ook al laten zien. Nieuwsgierig geworden hoe de nieuwe Aygo X eruit komt te zien? Begin november is de onthulling, dus nog eventjes geduld … De Aygo X prologue geeft echter al een aardig idee van hoe de uiteindelijke Aygo X eruit komt te zien.

Toyota Aygo X prologue Inschrijven Toyota nieuwsbrief