9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Aygo-exterieur-zijkant-1140-380.jpg

Toyota bijna allerbetrouwbaarste automerk

Alleen premiummerk Lexus blijkt nóg betrouwbaarder

Opnieuw is onafhankelijk aangetoond dat Toyota buitengewoon betrouwbare auto’s maakt. Het Britse WhatCar, een bekend automagazine met een zeer informatieve website, doet jaarlijks onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto’s en publiceert de resultaten samen met een ranglijst. En in die ranglijst staat Toyota er als merk en met de Aygo, de Auris en de RAV4 in diverse marktsegmenten bijzonder goed voor.

We wisten het eigenlijk al ...

We wisten het zelf eigenlijk al, maar het Britse automagazine WhatCar heeft het met zijn jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek nog maar eens bevestigd: Toyota maakt bijzonder betrouwbare auto’s. De Toyota Aygo was met een score van 99,1% de betrouwbaarste auto in de compacte klasse,  de Auris was met 99,3% gedeeld de betrouwbaarste gezinsauto en de Toyota RAV4 was onbetwist de betrouwbaarste grote SUV en liet een score van 99,4% noteren. Bij de merken eindigde Toyota nipt achter Lexus als het op één na betrouwbaarste automerk.

Toyota-Aygo-exterieur-achterkant.jpg
Meer over de Aygo
Toyota_Auris-exterieur-zijkant.jpg
Jaarlijks betrouwbaarheidsonderzoek

Het magazine WhatCar en de bijbehorende website richten zich vooral op advies aan autokopers en ervaringen van autobezitters. Het betrouwbaarheidsonderzoek van WhatCar richtte zich op auto’s tot vijf jaar oud. Bijna 25.000 eigenaren werkten mee aan het onderzoek: op basis van hun feedback over eventuele gebreken aan hun auto in de afgelopen twee jaar stelde WhatCar de ranglijst op. Het resultaat is dat Toyota met een betrouwbaarheidsscore van 97,2% kort achter concerngenoot en premiummerk Lexus op de tweede plaats bij de merken eindigde. Daarmee liet het Mini en Mitsubishi – die gedeeld derde werden – achter zich.

Meer over de RAV4
Ultieme betrouwbaarheid

Dat de auto’s van Toyota uiterst betrouwbaar zijn, is onomstotelijk vastgesteld. Daarom durft Toyota op zijn modellen maar liefst tien jaar garantie te bieden, tot een kilometerstand van 200.000 – op nieuwe én op gebruikte Toyota’s! Zo kun je je vol vertrouwen richten op de dingen die belangrijk voor je zijn, zonder stil te hoeven staan bij je auto. Kijk op onze website voor alle informatie over onze tien jaar garantie.

Toyota-RAV4-Hybrid-exterieur-driekwart-links-achter.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief