9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Zonnebloem-introductie-nieuwe-Zonnebloemautos-groepsfoto.jpg

Toyota en Zonnebloem maken rolstoelvervoer mogelijk

Aangepaste auto’s voor vervoer van mensen met lichamelijke beperking te huur via Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Onlangs werd de nieuwe Zonnebloemauto gepresenteerd, een volledig aangepaste huurauto, speciaal voor rolstoelvervoer. Er is gekozen voor de Toyota Proace. Deze is omgebouwd door Toyota’s zusterbedrijf Welzorg Auto op Maat om mensen in een rolstoel veilig en comfortabel op pad te laten gaan. In totaal worden nog dit jaar 43 nieuwe Zonnebloemauto’s ingezet.

Betaalbaar aangepast vervoer

De aangepaste rolstoelhuurauto’s van de Zonnebloem bieden mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid. Uiteindelijk krijgen alle Zonnebloemauto’s dezelfde uitrusting en uniforme uitstraling. Samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem maken de Nederlandse Toyota-importeur Louwman & Parqui en Welzorg Auto op Maat zich de komende drie jaar weer sterk voor betaalbaar aangepast vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking. De huurauto’s kunnen geboekt worden via Welzorg Auto op Maat.

Toyota-nieuwe-Zonnebloemautos-op-basis-van-de-Toyota-Proace.jpg
Beroep op vrijwilliger

Wanneer er in de directe omgeving geen chauffeur beschikbaar is, kan een beroep worden gedaan op een vrijwilliger. Met dank aan donateurs van de Zonnebloem is een marktconforme huurprijs mogelijk. Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, zegt: “Vandaag vieren we niet alleen de nieuwe Zonnebloemauto’s, maar ook de continuering van de vruchtbare samenwerking met Welzorg Auto op Maat. Ik hoop dat onze deelnemers nog vele jaren kunnen genieten van vele mooie uitjes.”

Toyota-Zonnebloem-Welzorg-nieuwe-Zonnebloemautos-overhandigd.jpg

Belangrijk dat iedereen kan meedoen

Het warme hart van de Zonnebloem voor mensen met een lichamelijke beperking en de passie van Louwman Group om mobiliteit voor alle mensen mogelijk te maken, passen naadloos bij elkaar. Eric Louwman, president van Louwman Group, moederbedrijf van Toyota-importeur Louwman & Parqui en Welzorg, zegt: “Mobiliteit is voor mensen met een fysieke beperking belangrijker dan ooit. In onze vergrijzende samenleving, met oplopende maatschappelijke kosten, vinden wij het ontzettend belangrijk dat iedereen kan meedoen. Wij willen bijdragen aan eigen regie van mensen en vrijheid in mobiliteit.”

Langdurige samenwerking met de Zonnebloem

Eric Louwman vervolgt: “Voor ons komt dit samen in de Zonnebloemauto. We zijn dan ook trots en zeer verheugd met de langdurige samenwerking met de Zonnebloem.”

Toyota-De-Zonnebloem-logo.jpg
De Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen die te kampen hebben met een lichamelijke beperking. Al bijna vijfenzeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, elk dorp en elke stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Welzorg Auto op Maat

Welzorg Auto op Maat is onderdeel van de divisie Care binnen Louwman Group. Al meer dan 45 jaar is Welzorg Auto op Maat specialist op het gebied van aangepaste auto’s voor mensen met een lichamelijke beperking. Aanpassing van de eigen auto is een mogelijkheid, maar een aangepaste occasion is ook een optie, evenals private lease. Welzorg Auto op Maat biedt ook rij- en gewenningslessen, ergonomisch zitadvies, onderhoud, reparatie en keuringen.

Toyota-Welzorg-logo.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Huur de Zonnebloemauto Ontdek de Proace