9,2
3.858 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-introduceert-PROACE-Electric (1).zip

Toyota introduceert PROACE Electric, eerste volledige serie elektrische bedrijfswagens van Toyota

De PROACE Electric is vanaf nu bij de Toyota dealers in Emmen, Hoogeveen en Assen te reserveren. Graag informeren wij u over de mogelijkheden!

Toyota start in geselecteerde Europese landen, waaronder in Nederland vanaf oktober dit jaar, de leveringen van een hele serie PROACE Electric bedrijfswagens. Er is keuze uit twee krachtige batterijpakketten die de volledig elektrische bestelauto een actieradius geven tot 330 kilometer (WLTP). Het laadvermogen van de PROACE Electric bedraagt maximaal 1.275 kilogram, het hoogste in zijn klasse. Het trekvermogen is 1.000 kilogram (geremd). De eerste exemplaren van de Toyota PROACE Electric arriveren in oktober 2020 in Nederland. Reserveren kan per direct.

Zero emission stadslogistiek draait om elektrisch vervoer en slimme oplossingen. Toyota wil hier met de nieuwe PROACE Electric een belangrijke rol in spelen. Met de hoge laadvermogens, trekvermogens én een relatief groot rijbereik, levert Toyota nieuwe oplossingen die niet eerder voorhanden waren.

De oplaadmogelijkheden van de Toyota PROACE Electric zijn divers en praktisch, of er nu gebruikt wordt gemaakt van een openbaar laadpunt, een wallbox of een stopcontact thuis. Standaard voor de Nederlandse markt kan de Toyota PROACE Electric op wisselspanning (AC) opladen onder 3 fasen met 16A tot 11 kW.

Veel modelvarianten: Compact, Worker, Long Worker, Dubbele Cabine en Truck
Toyota levert de PROACE Electric met de keuze uit verschillende modelvarianten: Compact (4,6 m3), Worker (5,3 m3) en Long Worker (6,1 tot 6,6 m3). Toyota levert ook versies met dubbele cabine geschikt voor zes inzittenden en met een laadvolume van 4 m3. De PROACE Electric Truck biedt versies met een open laadbak of een kipper, ideaal voor gemeentes, groenvoorziening en aannemers. Een truck met maatwerkopbouw, met een laadvolume tot 10,5 m3, is interessant voor onder meer thuisbezorgservices.

Batterijpakket van 50 of 75 kWh
Het lithium-ion batterijpakket van de PROACE Electric heeft naar keuze een capaciteit van 50 kWh of 75 kWh. De volledig elektrische actieradius bedraagt respectievelijk tot 230 en 330 kilometer (WLTP). Het vermogen van de elektromotor bedraagt in beide gevallen 100 kW/136 pk, het maximumkoppel is 260 Nm. De topsnelheid van de PROACE Electric is begrensd op 130 km/uur.

Slimme plaatsing batterijpakket
Het batterijpakket van de PROACE Electric is volledig onder de vloer van de laadruimte gepositioneerd. Door deze slimme plaatsing neemt het batterijpakket geen kostbare laadruimte in beslag. Bovendien verlaagt dit het zwaartepunt van de PROACE die hierdoor over een uitstekende stabiliteit en aansprekende rijeigenschappen beschikt.

Het laadvermogen is minimaal 1.000 kilogram. Dit kan bij de 50 kWh-versie verhoogd worden tot circa 1.275 kilogram, het hoogste in het segment. Alle versies bieden een trekvermogen van 1.000 kilogram (geremd).

Verschillende oplaadmogelijkheden waaronder standaard 3 fasen AC
De PROACE Electric is geschikt voor verschillende oplaadmogelijkheden: Voor Nederland betekent dit dat er met wisselspanning (AC) geladen kan worden via een regulier stopcontact (10A), met 1 fase tot 32A (7,4 kW) en met 3 fasen tot 16A (11 kW). Zowel thuis als bij publieke laadpunten. Snelladen kan via de CCS2-aansluiting en tot een piekvermogen van 100 kW. Het laadklepje van de PROACE Electric bevindt zich bij het voorspatbord en is hierdoor zeer eenvoudig te bereiken. Het systeem kan ook zichzelf opladen door onder andere remenergie te regenereren en op te slaan in de batterij. Een indicator geeft aan of het batterijpakket stand-by staat, wordt opgeladen of vol is. De benodigde Mode 2 (10A) en Mode 3 (32A) laadkabels zijn standaard inbegrepen.

In een half uur 80 procent opgeladen

Bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW kan de 50 kWh-batterij in ongeveer een half uur voor 80 procent worden opgeladen. Met een oplaadpunt van 75 kW kost dit ongeveer driekwartier. Maar ook met 3 fasen wisselspanning is het mogelijk om in minder dan 2 uur weer 100 kilometer rijbereik te laden, zonder de hogere kosten van snelladen.

Tot 15 jaar en 1.000.000 km garantie op de batterij

Uniek in de bedrijfswagenmarkt is een volledige garantie op het voertuig van 5 jaar en 200.000 kilometer*. Voor de batterij is dit zelfs tot 15 jaar met een maximum van 1.000.000 kilometer wanneer de auto in onderhoud is bij de Toyota-dealer en tot 75% van de oorspronkelijke capaciteit. Daarnaast is er Toyota-pechhulp die ook bij een onverwachte lege batterij de klant weer snel naar een van de oplaadpunten brengt. Hiermee laat Toyota zien dat ondernemers ook bij volledig elektrisch rijden altijd op hun bedrijfswagen kunnen vertrouwen.

Toyota Oplaadservice

Met Toyota Oplaadservice wordt een allesomvattende oplossing geboden rondom het opladen van elektrische voertuigen. Zowel voor thuis, op bedrijfslocaties als onderweg. Door middel van het 7-inch navigatiescherm én de app, zijn laadpunten snel gevonden en zie je vooraf of deze beschikbaar zijn en wat het opladen kost. Voor thuis of op het werk, zijn er laadpunten beschikbaar die namens Toyota volledig worden geïnstalleerd en onderhouden. Ook het verrekenen van zakelijk geladen stroom door medewerkers is hierbij inbegrepen. Toyota Oplaadservice wordt in Nederland uitgevoerd door Vattenfall InCharge.

Begin 2021 9-persoons uitvoeringen voor o.a. taxigebruik

Vanaf begin 2021 starten ook de leveringen van de PROACE Electric in SHUTTLE-uitvoering met standaard 9-zitplaatsen (bestuurder + 8 passagiers). Deze heeft het 75 kWh-batterijpakket waardoor een range van ruim 300 kilometer (WLTP) mogelijk wordt voor taxi en contractvervoerders. Toyota zorgt ook hier voor de aanpassingen voor taxigebruik. Zero-emissie vervoer voor onder andere schoolkinderen wordt hiermee realiteit.

In Nederland leverbaar vanaf oktober, per direct te reserveren

De eerste exemplaren komen als eerste in Nederland op de weg in oktober 2020. Reserveren kan per direct via de Toyota Bedrijfswagen Champion bij één van de Toyota-dealers. Prijzen maakt Toyota in een later stadium bekend.

Klik hier voor een advies op maat