9,1
3.699 beoordelingen

Wegenbelasting

Hier vindt u informatie voor de wegenbelasting van uw "nieuwe" auto en de inruilauto

Zodra een auto wordt tenaamgesteld ontvangt diegene die aan deze tenaamstelling (auto) is gekoppeld automatische bericht van de belastingdienst. Zodra een inruilauto wordt gevrijwaard dan stopt de wegenbelasting. Het bedrag dat teveel betaald is wordt door de belastingdienst automatisch terugbetaald of verrekend. U of wij hoeven hier verder niets voor te doen tijdens de aflevering, dit gaat allemaal automatisch. Let op: Indien wij de inruilauto niet kunnen vrijwaren, dan blijft u ook wegenbelasting betalen. Daarom is het belangrijk om de codes mee te brengen. Klik hier voor meer informatie over de codes die wij nodig hebben om de auto te kunnen vrijwaren.

  • Verzekeringsplicht voor een tenaamgestelde auto

  • Kenteken en meldcode

  • Mogelijkheid om te verzekeren via Toyota-Polis

Verzekeringsplicht voor een tenaamgestelde auto

Op de dag van aflevering stellen wij de auto op naam. Vanaf dat moment geldt er een verzekeringsplicht. Zorg ervoor dat de nieuwe auto is aangemeld bij een verzekeringsmaatschappij op de dag van aflevering. Meld de eventuele inruilauto pas af nadat u een vrijwaring van ons heeft ontvangen. Als u alle documenten tijdens de aflevering bij ons aanlevert, dan vrijwaren wij de auto tijdens de aflevering. Voor meer informatie over de documenten klik hier

Kenteken en Meldcode

Om een verzekering af te sluiten zal een verzekeringsmaatschappij u vragen om het kenteken en de meldcode. Als u een gebruikte auto heeft gekocht dan staat op het koopcontract het kenteken en het chassisnummer. De laatste 4 cijfers van het chassisnummer is de meldcode, zie onderstaande afbeelding.

kenteken meldcode.JPG

Als u een nieuwe auto heeft gekocht is het kenteken één dag voor aflevering bij ons bekend. Wij mailen u het kenteken en de meldcode een dag voorafgaand aan de aflevering naar het bij ons bekende emailadres.. Mocht u dan nog niets hebben ontvangen schroom dan niet om ons een e-mail te sturen. Omdat wij de gegevens vaak niet direct voorhanden hebben is in dit geval het contact via de email praktischer en voorkomen we ook fouten bij het doorgeven van de juiste cijfers en letters. Hieronder de emailadressen van de verkoop:

Email Verkoop Auto Lunenborg Emmen Email Verkoop Auto Gorter Assen Email Verkoop Auto Ruyne Hoogeveen

Mogelijkheid om te verzekeren via Toyota-Polis

Het juiste moment om nu over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Wij raden u aan om de Toyota-polis te overwegen. Wij zijn dan uw eerste aanspreekpunt en u voorkomt dat u door een verzekeraar naar onbekende herstellers wordt gestuurd. Als u ervoor kiest om uw auto te verzekeren via de Toyota-polis, dan kunnen wij alles voor u regelen en zorgen wij ervoor dat uw "nieuwe" auto op het juiste moment is verzekerd. Ook zijn wij dan uw eerste aanpreekpunt bij schade en kunnen wij u garanderen dat alle schades via ons mogen worden gerepareerd en daardoor altijd gerepareerd worden volgens de fabrieksnormen. Wij begeleiden dan het hele traject en zien er op toe op dat de auto via onze merk-erkende hersteller wordt gerepareerd. Hieronder kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen: